Érdekességek > Sütemény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Érdekességek > 10 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Leg...leg...leg
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjdc/0/9350/1

Leg...leg...leg - a világ legnagyobb Mandulás szigete. Ha rekordról van szó, akkor ránk bizton számíthatsz, mert mi addig nem nyugszunk, míg valami igazi meglepő és gigantikus rekordot nem tudunk bemutatni nektek. Most is valami hasonlóra készülünk. Hallottál már a Mandulás szigetről? Nem? Akkor itt az ideje, hogy megismerkedj vele. Mielőtt még félreértenénk egymást, tisztáznunk kell valamit. A Mandulás sziget nem az óceánokban, tengerekben fekszik, hanem sokkal inkább a pékségek polcain. Mert hogy egy édességféléről van szó. Ráadásul ezt az óriási péksüteményt nem is akárhol, hanem a mi kis hazánkban, pontosabban Tata városában készítették el.

Leg...leg...leg
A csokoládé története
http://www.gourmandnet.hu/konyha/site.php?tpl=theme&id=291

Sohasem fogjuk megtudni, hogyan fedezték fel, hogy a trópusi Theobroma cacao fa hüvelyében található termésből ital készíthető. A kakaó növény története az i. sz. 600 körüli időkig, Yucatan dzsungelébe és a Maya birodalomba vezethető vissza, bár a történet valószínűleg ennél is régebbi lehet. Az bizonyos, hogy Mexikó őslakói ebben az időben már foglalkoztak kakaócserje ültetvények megművelésével. A kakaóbab már ebben az időben is értékes cikknek számított, fizetőeszközként és szertartások kellékeként használták. Sőt, a szemeket megpörkölve és ledarálva a port folyadékkal vegyítették, és az így kapott habos, ám elég keserű szubsztanciát ünnepélyesen meg is itták. Az italt chocolatl-nak nevezték.

A csokoládé története
Százéves Cukrászda Gyulán
http://www.cukraszok.hu/szazeves_to.htm

Gyula városának egyik nevezetessége, a város történetének beszédes tanúja. Gyula első cukrászdája, ma Százéves cukrászda néven ismert. 1840-ben nyitotta meg kapuit, jelentősen hozzájárulva a város társasági életének fellendüléséhez. Az eredeti használati eszközökkel felszerelt cukrászműhelynek, amely ma cukrászmúzeumként üzemel, Salin Gyula cukrászmester volt az alapítója. A múzeumban betekintést nyerhetünk a korabeli cukrászműhelyek készítményeibe, az ottani fogyasztásba.

Százéves Cukrászda Gyulán
Rézüsti Lekvár
http://www.rezusti.hu/main.php?f=kiir&oid=1331&mid=3

Egyedülálló ízű, különleges gyümölcslekvárok sütéshez a Rézüsti kínálatában!

Rézüsti Lekvár
Csokoládéról
http://www.bravico.hu

Csokoládéval kapcsolatos fontosabb információkat találja meg az oldalakon. Mi alapján érdemes a csokoládékat kiválasztani, hogyan kóstoljuk meg, milyen borokat érdemes fogyasztani közben. A csokoládé történetét, gyártását képes leírásban ismerheti meg. A weboldal segítséget nyújt a csokoládéval kapcsolatos ismeretlen szavak megértésében, csokoládé-szótár. Receptek alapján elsajátítható számos csokoládé- és cukordekoráció készítése.

Csokoládéról
A szerencse-sütemény története
http://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20011122aszerencse.html

Ha kínai étterembe megyünk, az étkezés végén apró hold alakú tésztát kapunk, melyet feltörve egy papírkát találunk rövid üzenettel. A süteményt mi választjuk, az üzenet sokszor egyértelmű, másszor titokzatos. A szerencse-sütemény még a 13-14. századból ered, amikor Kína a mongolok fennhatósága alá tartozott. Ebben az időben hagyományos lótuszdiópasztából készítettek hold alakú sütiket, melyekbe rejtve továbbították a megszállók elleni szervezkedés titkos üzeneteit...

A szerencse-sütemény története
A bogácsi pogácsahalom
http://rekordok.freeblog.hu/archives/2006/05/20/Rengeteg_pogacsa_egy_helyen_ ...

Rengeteg pogácsa egy helyen: A bogácsi pogácsahalom. A több éves hagyományra visszatekintő bogácsi főzőverseny keretében az esemény szervezői, Csetneki László főszervező vezetésével a rendezvény helyszínén összegyűjtöttek több mint húszezer darab, különféle méretű, fajtájú és számos előállító által készített pogácsát, amelyekből összeállították az ország legnagyobb pogácsahalmazát.

A bogácsi pogácsahalom
A legnagyobb magyar csokitorta
http://rekordok.freeblog.hu/archives/2005/04/20/A_legnagyobb_magyar_csokitorta/

2005. április 20.-án, szerdán a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a Hallgatói Önkormányzat szervezésében és vezetésével, a Trópusi Cukrászdával közösen a Kari Napok rendezvényének keretein belül egy tortakészítési méretrekord felállítására került sor az egyetem Szeged, Hattyas sor 10. cím alatt található sporttelepén, a színpad mellett. Tóth Gergely és Németh Péter SZTE-GK HÖK tagok szervezésében Csizmadia Szabolcs cukrász elkészítette a csokoládékrémmel a helyszínen összedolgozott tortát, amely 46 darab, előre elkészített részelemből állt össze mintegy 27 méter hosszon, kb. 40 centiméter szélességben.

A legnagyobb magyar csokitorta
Juharszirup a természetes édesítő
http://www.juharszirup.hu

A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer. Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz. Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet.Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.

Juharszirup a természetes édesítő
Ételguru blog
http://etelguru.hu/guru-blog

Blogunkban, a többi étel és a gasztronómia története mellett, megismerkedhet az édességek és alapanyagaik elterjedésével, valamint recepteket is talál azok elkészítéséhez.

Ételguru blog
Hirdetések
Oldal leírása
sutemeny.wyw.hu: Sütemény katalógus, sütemények sütemény receptek. Aprósütemény, rétes, muffin, palacsinta, pogácsa, kuglóf, , fánk, desszert. Csokis, mákos, diós, gyümölcsös, almás, sós, édes, mézes piték, sütemények
Gyűjteményünkben 283 válogatott sütemény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 283 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 3 | Linkre kattintás összesen: 72593